Få noget ud af dine biker-jeans og bliv en vaskeægte biker

Få noget ud af dine biker-jeans og bliv en vaskeægte biker

Det er en drengedrøm for mange, at de kan få lov til at trække i gashåndtaget og få lov til at slippe en motorcykel fri med alle de hestekræfter, som den kan mønstre. At mærke suset og farten er en følelse, som mange bliver næsten afhængige af, når først de får købt deres første motorcykel. Det betyder dog også, at man skal være i stand til at styre den motorcykel uden at slå sig selv halvt ihjel. Til dette skal man bruge et kørekort, så man både kan passe på sig selv og sine medtrafikanter.

Klassedelingen af kørekortet

Når du skal have taget et mc-kørekort, så er det lidt anderledes end det helt almindelige kørekort til en personbil eller en lastbil. Det er nemlig sådan, at motorcykelkørekortet er delt op i hele tre klasser. Den mindste klasse er A1, som man må tage som 18-årig. Herefter kan man opgradere hvert 2. år til en højere klasse indtil man når den højeste klasse, A3, og må køre alle maskiner. Hvad man må køre, og hvornår man må tage de forskellige klasser, når man ikke har et kort i forvejen er lidt kompliceret, da det både drejer sig om hestekræfter og effekt på motoren.

Det må du køre

Hvis du har A1 må du køre på en maskine med maksimalt 125 c, 11kw eller 14,9 hk. Dette går herefter op til en maskine med 35 kw eller 47,5 hk, når man gennemfører A2. Til sidst opnår man A, som kan tages som 24-årig, eller når man har haft A2 i 2 år. Det er en kompliceret proces, så derfor skal man have en god kørelærer, hvor man kan tage sit kørekort til mc og få prima undervisning, så man kan blive en sikker trafikant, men stadig nyde sin passion for de tohjulede bæster.

No Comments

Post A Comment